Charons Sølv 1-3 er en kort gyserhistorie for de 10 – 12 årige.

Hovedpersonen er Carl. Han bor hos sin mor hos hendes kæreste Per, og han har en god ven, Malthe.

I første omgang minder Carl og Malthe om tøvende Terkel og Jason, hans gode ven med jernrøret fra Terkel i knibe, men senere viser Carl sig at være både snedig og handlekraftig, når det virkeligt gælder.

Det er spænding fra første til sidste side. Det er fantasy spænding med mytologiske væsener, men Carl og Malthe har stadigt en fod i virkeligheden, der hvor Carls mor og hendes kærester får konflikter, og hvor Carl og hans bonusfar tager afstand fra hinanden.

Færgemandens skat

Det begynder med, at Carls elskede morfar dør på plejecentret, eller måske er han ikke helt død, i hvert fald griber han fat i Carl, da Carls mor er udenfor døren for at tale i mobil. Morfar fortæller Carl, at færgemanden Charons sølv er blevet stjålet, og at det er hans, Carls, opgave at finde det og levere det tilbage, ellers kan hans morfar ikke komme til dødsriget. Dem eneste ledetråd Carl får, er navnet Henrik. Det er tilfældigvis navnet på Carls morbror.

Malthe dukker op og er straks klar til at hjælpe Carl. Drengene leder efter spor i morfarens hus. De kan se, at der har været nogen og rodet, men hvis der har været noget sølv, så er det væk nu. Til gengælder venter der drengene en voldsom forskrækkelse, da de opdager, hvem de er oppe imod.

Færgemandens skat

66 sider

 

De dødes skygger

I dette andet bind i Charons Sølv dukker Carls onkel Henrik op. Angiveligt for at deltage i morfarens begravelse, men i virkeligheden i en helt anden anledning. Han leder efter penge, fordi han har nogle kreditorer der truer med afklippede fingre og andre ulykker, hvis han ikke snart betaler. Og tre store rockere er ikke bogens eneste trusler. Charon har også sendt nogen efter drengene, og snart pisker både drengene og morbror Henrik rundt for at slippe for forfølgere.

De dødes skygger

76 sider

 

I helvedeshundens gab

Tempoet bliver ikke netop sat ned i sidste bind. Her slipper drengene for en fjende, men får sig en ny, der skal bekæmpes med helt andre metoder. Ydermere opdager de, at der er voksne man ikke skal stole på. Umiddelbart ser det ud til, at de klarer den, men så er der alligevel noget, de har glemt.

I helvedeshundens gab

90 sider

Charons sølv

Lasse Bo Andersen

tekstogtegning.dk

Målgruppe: 10+

Udgivet: 2019

Birte Strandby