Roman om homoseksuel kærlighed

Claes og Rolf er brødre. De bor i deres barndomshjem, et lille sted hvor de har får og gæs. Claes er lidt forelsket i en pige, men det der kunne minde om spirende forelskelse bliver kvalt i optakten af Rolf, der ikke på nogen måde kan acceptere Claes’ valg af kvinde, eller måske accepterer han ikke, at Claes finder interesser udenfor hjemmet. Claes går i smug og sms’er til kvinden, men ender med selv at opgive forbindelsen.

Claes og Rolf bliver venner med Bruce fra Skotland, og for Claes’ vedkommende bliver det til hans egen overraskelse og skam til andet og mere end et venskab. Mens hans kæmper med følelser, der er nye for ham selv, udviser Rolf en voldsom jalousi, og forholdet til Bruce bliver umuligt.

De to brødre har rødder i Skotland og rejser ud for at finde forbindelsen til forfædrene. I Skotland møder de igen Bruce, og går dermed en heftig og konfliktfyldt tid i møde, indtil dramaet overstås mere pludseligt end forventet.

De første kapitler, der handler om brødrenes forhold og Claes’ forsøg på at nærme sig en veninde, er vældig gode og viser fint, hvordan halvt skjulte forventninger fuldstændigt kan styre et menneskes liv. Det samme kan ses i Vores egen Irene af Martha Christensen. Den anden del af romanen, der blandt andet handler om rejsen til Skotland og mødet mellem Bruce og Claes er ikke helt så fængende. Claes og hans vågnende bevidsthed om egen seksualitet formidles på en distancerende måde, og det er svært at fastholde interessen for Claes.

Brombærår

Dorthe Lynge Larsen

349 sider
mellemgaard
Udgivet: 03.12.2012

Birte Strandby