Hvordan bliver man blogger? Man kan naturligvis bare kaste sig ud i det på et af de mange sites for bloggere og opfinde den dybe tallerken forfra, men man kan også gøre det lettere for sig selv ved at læse i denne bog om oprettelse af blogs, kunsten at pleje sine følgere, hvornår man skal spørge om lov til at dele, og ikke mindst hvad man ikke skal dele.

At starte en blog kræver nogle beslutninger: skal man blogge om sin hobby, sin læsning, sine problemer? Og skal man skrive indlæg, lave videoer til YouTube eller oprette sig på Instagram?

Et kapitel er tilegnet sikkerheden på nettet og det at være offentlig, som man er på sociale medier og især med en blog. En blog kan handle om mode eller om spil eller noget andet, men jo mere personlig den er, jo mere sårbar bliver man, og det kan kræve stor selvtillid at tackle den hate, der angiveligt ligger derude og venter på en anledning til at poppe op.

Undervejs er der gode råde fra erfarne bloggere som Rasmus Brohave, Julia Sofia, Armin og fra udenlandske bloggere som PewDiePie der har 45 millioner følgere. De fortæller om, hvad de vil med deres blog/videoer, hvad de lægger vægt på, og i nogle tilfælde hvad de gør, når de udsættes for mobningsforsøg.

Der er også råd til den mere praktiske tilgang til tingene: forslag til analyseredskaber, hvordan bloggen får mulighed for at tjene penge: og ved videooptagelse er der lidt om klip, tempo og lys, men indholdet bliver i den lette afdeling, og helt konkrete tekniske anbefalinger er der ikke.

Bogen har lækkert layout, leg med overskrifter, fine billeder – stilen er prioriteret over teksten, men bevarer måske netop derfor den tilgængelighed det kræver for at få en 14-årig blogger i tale.

Blog som de bedste

– Din ultimative guide til YouTube, blogging og billeder

Stine Bødker

192 sider

Gyldendal

Udgivet: 28.10.2016

Birte Strandby