Krimi med science fiction-træk der efterlader to påtrængende spørgsmål: Har der været aliens i Trige? og: Hvordan kan man se på et rumskib, at det ikke er fabriksnyt?

En serie besynderlige drab sætter gang i politi og presse. Ligene er kendetegnet ved at være ’drænede’, så kun skind og ben er tilbage. Frank og den kræftramte Thorstrup står for opklaringen, og journalisten Rebecca slår følge med politiet for at få en god historie.

Umiddelbart er der ingen forbindelse mellem de efterhånden ganske mange lig udover den sære dødsmåde. Ved et enkelt mord optræder et vidne, og der tales om blå lys i forbindelse med mordet.

Samtidigt har forskningscenter Risø opdaget et nyt grundstof, hvis eksistens man aldrig tidligere har observeret eller hørt om: stoffet, klatonium, som de køber i små portioner på eBay. Sælgeren er ikke nogen almindelig mand, ligesom grundstoffet er usædvanligt både i forbindelse med dets grundlæggende funktion og dets bivirkninger. Det viser sig, at også PET er involveret, og afslutningen bliver anderledes, end politiet forventer. 

Krimien er glimrende opbygget, og det virker fint med synsvinkelskiftene mellem Danmarks ene statsministerkandidat på valgturné, finderne af ligene og politiets repræsentanter. Men de mange spændingsbølger og mord til trods bliver det ikke rigtigt uhyggeligt. 

Overraskende er det til gengæld, da der uanmeldt dukker en ny politichef op, der med udiplomatisk snilde og uden kendskab til udviklingen i ledelsesteorier de sidste 50 år indleder den nye kontakt til medarbejderne med et: …(den foregående politichef) er på orlov på ubestemt tid, og det kan også ske for dig, hvis du afbryder mig igen.

Blå lys

Jon Brændsgaard Toft

205 sider

mellemgaard

Udgivet: 30.09.2013

Birte Strandby