En ung mand, Herman Humlebæk, bliver af forskellige årsager nødt til at tilbringe nogle måneder på et plejehjem. Plejehjemmet har kun få beboere, og ejendommen er i øvrigt slemt forsømt såvel udendørs som indendørs. Til gengæld har plejehjemmets forstander en fantastisk togbane i kælderen med adskillige tog, togfærge med fire spor og alt det udstyr der kan købes for penge.
Herman tilbyder forstanderen at hjælpe med regnskaberne der er repræsenteret ved fire bunker gamle og nye regninger. Det gør han for at finde ud af, hvor plejehjemmets penge bliver af, når de nu tydeligvis ikke bliver givet ud på hjemmet og dets beboere. Samtidigt varmes der op til en heftig valgkamp mellem den siddende borgmester Basse og hans konkurrent Sønnichsen, der ikke holder sig tilbage fra at bruge ufine metoder såsom at stjæle borgmesterens liste over besøg på kommunens plejehjem, og så selv foretage de samme besøg blot to timer før borgmesteren og afgive dyre løfter om forbedringer, som Sønnichsen vil bibringe, hvis han kommer til magten. Herman er mand for at afsløre, hvem der er skurke og hvem der er helte i valgkamp og svindelaffære med plejehjemmets midler.

Komedien er sat i Odense, og der er flere muligheder for at genkende lokaliteter. Opbygning og plot har en umiskendelig lighed med de dilettantforestillinger, man kunne møde en gang om året i visse landsbyers forsamlingshuse for en 30 – 40 år siden. Man kan ikke kalde det god litteratur, måske kan man ikke engang kalde det litteratur, men engang imellem er der alligevel noget forsonende ved en kraftig portion lavkomik med tegneseriefigurer.
Brian Larsen

248 sider
mellemgaard
Udgivet: 2012

Birte Strandby