Tidsparadokset er sjette bind i den velfortjent populære serie om drengegeniet Artemis Fowl og hans kampfæller fra den magiske verden, feen kaptajn Holly Short, kentauren Foaly og dværgen Smulder Muldwerfer..
Artemis er et drengegeni, som nedstammer fra en gammel familie af røverbaroner. Som ti-årig opdagede Artemis, at der eksisterer en række andre væsener side om side med menneskene.
Feer, trolde, dværge, kentaurer og andre sære personager lever både under og over jorden, men de er normalt skjult for menneskene af feernes overlegne højteknologi med bl.a. usynligheds maskiner og deres mentalkontrol, som kan ændre menneskenes hukommelse.
I ‘Tidsparadokset’ kommer Artemis igen på en livsfarlig mission. Hans mor får en mystisk sygdom og ligger for døden, og han er nødt til at rejse tilbage i tiden for at stjæle en marekat (den sidste af sin art) fra sig selv. Marekattens hjernevæske indeholder muligheden for den enste kur, som eksisterer.
Mens Artemis kæmper mod sit yngre geniale selv, træder hans ærkefjende ind på scenen og snart er hele verdens skæbne igen på spil. I et snedigt spil med tidsrejser, dobbeltspil og rå kamp får vores venner virkelig deres sag for.

Det er velskrevet og fantasifuld underholdning, hvor skurkene er superonde og de gode forsøger at være gode, selvom de gode intentioner ofte har en tendens til at medføre katastrofale konsekvenser. Rendyrket spænding for store børn og teenagere.

Forfatter: Eoin Colfer
373 sider
Forlag: Sesam
Anmeldt af Jan Vandall