En vaskeægte kærlighedshistorie nu med nye twists.

Parisa er forsker og medejer i firmaet Endo, som hun driver sammen med sin kæreste og sin svigerfar. Tingene går stort set, som de skal, men en aften sidst på hendes arbejdsdag bliver hun arresteret af politiet og sigtet for bedrageri.

I panik får hun fat i sin gamle ungdomskæreste, Johannes, der er jurist. Et kort møde mellem de to afslører for læseren, at de stadigt har følelser for hinanden, som de havde det 12 år tidligere.

Johannes prøver at finde en anden forsvarer til Parisa, fordi han selv er for involveret, men han ender med selv at skulle føre hendes sag. Nogen har forsøgt at frame Parisa, og det er flere gange tæt på, at skurkene vinder begge halvlege.

Parisa er en anelse naiv, Johannes er den realistiske og beskyttende type – og han ser godt ud. Det gør Parisa naturligvis også.

Handling og slutning er forudsigelig ret tidligt i romanen, men de mange bump og udfordringer for Parisa og Johannes er ikke.

Samtidigt med udviklingen i nutiden, retssagen og det efterhånden ret varme forhold er der tilbageblik på de tos store romance i teenageårene – og ikke mindst på hvad der gik galt, og hvorfor det gik galt. Og skurkene fra dengang er stadigt i Parisa og Johannes’ liv.

For den glade læser af en romantisk historie med dertilhørende forhindringsløb forbi de onde kræfter i familien og blandt kolleger er Alt på spil en lille fin fortælling.

Alt på spil

Heléne Holmström

Oversat af Rikke Toft Kleemann

323 sider

Flamingo

Udgivet: 08.02.2022

Birte Strandby