Billedbog/pdf for de to-tre-årige

Mille er en abe, den yngste af ti. Nysgerrig og glad for at lege, men desværre synes hun ikke, at hun har nogen at lege med, og hun føler sig meget alene. En dag kommer en lille pige og hendes forældre til junglen. Mille og pigen – der hedder Jane – bliver venner og oplever både junglens trusler og glæder sammen, inden de skilles igen.

Bogen er skrevet i rim. Rimene er af variabel kvalitet, men derfor kan det godt være, at den treårige vil nyde dem.

… ih hvor er jeg glad for at jeg har fået dig som ven

nu behøver jeg aldrig mere at være ensom igen.

Landskabet er smukt og meget grønt vekslende mellem jungle, savanne og noget der ligner en nordisk løvskov.

Der er et rim på hveranden side, og illustrationer på hveranden. Illustrationerne er stærke i farven, og der er et overskueligt antal elementer på de enkelte sider, for eksempel er der en side med Mille, Jane og hendes forældre, en med Mille med de ni abesøskende oppe i et træ, et billede med en elefant og andre med en flodhest og en slange. Der er kun et eller to forskellige dyr pr. side, og de fleste dyr og ting er inden for den treåriges begrebsverden. Måske lige med undtagelse af den luftballon, som familien og Mille flyver en tur i!

Grafikken er fin, billederne er enkle og klare i linjerne og hentet fra forskellige steder. Slangen kommer tydeligvis fra et tegneserieunivers, mens elefanten er i en mere kunstnerisk stilart, men stadigt i en udgave der passer ind i landskabet.

Bogen er indbydende også i den foreliggende pdf-udgave, men det ville være fint at læse den som papbog sammen med barnet.

Aben Mille

Jimmi Jørgensen

66 sider

Saxo

Udgivet: September 2021

Birte Strandby