Hekse og pirater
Børn elsker spænding og eventyr. Historier om gode venner, der kæmper mod blodtørstige pirater, farlige røvere og ondskabsfulde hekse, får altid ungernes spændingsbarometer helt op at køre, så til mine to nevøer bliver der helt sikkert lagt et par af historiefortælleren Søren Bramsteds fantasifulde eventyr under træet. De knægte elsker at fare omkring med alle deres sabler og sværd og udkæmpe de drabeligste kampe mod ærkeskurke og andre fantasy-fjender af værste skuffe, så de to bøger Vindheksen og Kaptajn Rødskæg – tyveriet af Eventyrskatten passer lige til deres herlige vildskab.

Selvom der er godt med både spøgelser, hekse, fabeldyr, trolde, røvere og morderiske munke, så er det hele fis og ballade. Der er masser af sjov til at bløde spændingen op, og den gæve 400 år gamle Kaptajn Rødskæg og hans to kumpaner er pirater i bedste Robin Hood-stil. De kæmper tappert for prinsessen og for at skaffe den stjålne eventyrskat tilbage.

De tre modige ungersvende i eventyrromanen Vindheksen er sådan nogle gutter, som drengene kan identificere sig med. Så kan de fare omkring i skoven i fælles kamp mod den sorteste ondskab, galskab og had. Heltene i historien går naturligvis grueligt meget igennem, inden deres venskab i sidste ende bliver den afgørende faktor i kampen mod overmagten. Det er et par herlige eventyr velegnede til både oplæsning og selvlæsning, og så kan knægtene bruge dem til deres rollespil.

Vindheksen
Forfattere: Bramsted & Sørensen

Kaptajn Rødskæg – Tyveriet af Eventyrskatten

Forfatter: Søren Bramsted
Forlag: Artemis

Jan Vandall