Som enhver af hunkøn over 12 år vil vide, så findes der noget der hedder blyantstesten. Man placerer en blyant under brystet. Hvis blyanten bliver siddende, er den gal, og så står den enten på plastikkirurgi eller selvværdsproblemer i al evighed, muligvis begge dele.

Rebekka, der er hovedperson og jeg-fortæller i Telefontesten, kæmper med blyantstesten, og ikke nok med det, hun har også vanskeligheder med telefontesten. Det tolker hun som lig med chanceløs på det romantiske/erotiske marked. Men så har hun en god veninde, Emilie, der ved alt om at score og oven i købet låner hende en scorebluse, der måske kan gøre indtryk på Jonas fra x-klassen.

Rebekka er næsten 18 år gammel, men udfordringerne er nogenlunde de samme som de er for 14-årige: udseende, kærlighed og pinlige forældre, og på det sidste område er Rebekka særligt hårdt ramt. Hendes far er virkelig pinlig og totalt uden føling med, hvornår han bør holde lav profil. Til gengæld er hun lidt heldig med sine veninder.

Hendes lillebror har nogle kampe med sin egen seksualitet, og deres superfantastiske farmor er blevet dement. Der er vanskeligheder nok, men måske er Jonas alligevel interesseret

Rebekka filosoferer over livet og kærligheden, og hvornår hun kan komme i gang med det der sex. Trods en del modstand kommer hun hel ud på den anden side, og finder en metode at tackle blyantstesten.

Endnu en nogenlunde underholdende roman om at nærme sig voksenalderen. Rebekka er god til at formidle den usikkerhed der ofte følger alderen og til at overbevise sig om, at hun kommer igennem det.

Telefontesten

Rikke Oberlin Flarup

192 sider

Vild Maskine

Udgivet: 22.06.2018

Birte Strandby