Julia Golding er en produktiv og prisbelønnet engelsk forfatter af børnebøger og fantasy. Sirenernes hemmelighed er første bind af fire om Fabelvæsnernes Forsvarskomite, en hemmelig organisation der forsøger at holde fabelvæsnernes reelle eksistens skjult for det pulveriserense samfund.

Caroline skal bo hos sin faster Evelyn i Sydengland helt ude hvor kragerne vender. I skolen bliver Caroline betragtet som mærkelig, fordi hun har et særligt godt tag på dyr. Hun føler, at hun kan tale til og forstå dyrene, så hun er ikke særlig glad for andre mennesker. Men faster Evelyn er også mærkelig og så har hun en masse mærkelige venner der er medlemmer af en underlig og meget lukket dyreværnsforening. Men der sker mystiske ting i området. Flere arbejdere fra et planlagt lokalt olieboringseventyr er fundet døde og bølgerne går højt om olieforurening contra oliepenge.

Faster Evelyn viser sig at være medlem af den hemmelige Forsvarskomite der er i store problemer. Mange af fabelvæsnerne – især de livsfarlige sirener – er trætte af at flygte fra menneskenes områder, især fordi der snart ikke er flere steder at gemme sig. Situationen liner sig op til en stor og endelig konfrontation mellem mennesker og fabelvæsner. Kun en eneste kan redde verden fra en ødelæggende krig, en Altfavnenende, dvs. en der kan kommunikere med alle fabelvæsnerne og sådannne mennesker er der kun ganske enkelte af i hver generation. Der er ikke sagt for meget ved at afsløre, at det er de to yngste medlemmer af Forsvarskomiteen der foreløbigt må redde freden. Men den magtfulde leder af de menneskefjendske oprørereundslipper, så han kan smede nye rænker i fortsættelsen. En herlig spændende og fantasifuld fortælling om kamp mellem godt og ondt og om de mennesker, dyr og uskyldige fabelvæsner fanget i krydsilden. Den kyniske, hovedløse udnyttelse af alle naturressurser med den følgende ødelæggelse af naturværdier og den grove globale forurening er hovedårsag til konflikterne i historien.

Sirenernes hemmelighed
Forfatter: Julia Golding
Oversætt.: Anders Vestergaard Mortensen
320 sider
Forlag: tellerup.dk
Udg.: December 2009

Jan Vandall