Det tredje bind i serien Vampyr Akademiet, og det kan ikke anbefales at læse bøgerne uafhængigt af hinanden. Mead har med stor omhu skabt et univers, hvor det til dels er muligt at være almindelig teenager med interesse for forelskelser og tøj, men karakterernes positioner er givet på forhånd, og deres pligter og evner er tydeligvis underlagt ganske andre normer og krav end i vores verden.

Synsvinklen tilhører hovedkarakteren, Rose, men sproget og tone veksler ustabilt mellem velformuleret voksent overblik og barnligt dagligsprog: Lissom, gemen overraskelse, de der Strigoi,

Det tager tid at finde rundt i denne verden befolket af gode og onde vampyrer, dhampirer og mennesker for slet ikke at tale om at kunne gennemskue deres hierarkier og deres indbyrdes bånd, helende kræfter og talenter for at kaste med ild. Hvis det ikke var fordi handlingen virkede bekendt – ung forelsket heltinde slås med udfordringer – ville romanen have været vanskeligere at komme igennem, men ikke mindst på grund af de mange spændingsmomenter og hovedpersonerens indbyrdes elektricitet er der indeholdt en vis drivkraft.

Rose er 17 år gammel, dybt forelsket i sin lærer Dimitri og ved at blive uddannet til vogter. Hun forventer at skulle vogte Lissa, men bliver i sin praktikperiode i stedet sat til at vogte Christian. Trods sin unge alder har hun allerede dræbt flere gange, og hendes pligter er langt fra i børnestørrelse. Hun skal med sit liv beskytte Christian mod angreb fra Strigoi – onde vampyrer. Det kommer naturligvis til kamp, vores heltinde er modig og stærk, men den afsluttende kamp får alligevel katastrofale konsekvenser for hende.

Richelle Mead

Skyggekysset

Oversat af Poul Henrik Westh

379 sider

Borgen

Udgivet: 15.02.2011

Birte Strandby