Djævelsk uhyggelig roman om hvor lidt, vi ved om vores nærmeste.

Clara er netop blevet udnævnt til justitsminister trods sin unge alder. Hun er hårdtarbejdende, og hun er også enlig mor til to otteårige drenge, efter at hendes mand kom tragisk af dage nogle måneder tidligere.

Ikke overraskende begynder hun på posten med masser af energi og en portion dårlig samvittighed overfor drengene. Hun ser ikke meget til børnene, men hendes svigermor hjælper, når det kniber med at nå hjem.

Tilværelsen som minister giver også udfordringer. To gange inden for fem dage bliver hun angrebet, den ene gang med pulver der ødelægger hendes kjole, men ikke andet.

Og i hjemmet er det ikke bedre. En dag kan hun se, at nogen har rodet i hendes papirer fra justitsministeriet, hemmelige papirer som hun egentligt ikke måtte tage med hjem. En anden dag får hun et trusselsbrev, og en aften er hendes sønner forsvundet.

For læseren er det virkeligt mystisk. Spændingsopbygningen er helt fænomenal og lidt efter lidt røbes, at den spændte uhyggelige situation ikke opstår ud af den blå luft. Der er fem dødsfald før nu, de fire af dem mord begået med koldt blod, og en kvinde sidder fængslet for tre af dem.

Her er en hel række fortællere, Clara, den ene af hendes sønner, hendes far, hendes afdøde mands elskerinde, hendes mors papsøn – det er forbløffende hvor skyldige alle er. Overraskende, pulshastighedsforøgende og velfortalt. Velegnet til læsning i offentlig transport.

Af mit blod

Ruth Lillegraven

Oversat af Sara Koch

300 sider

Grønningen 1

Udgivet: 03.06.2022

Birte Strandby