Det kan være sin sag at skrive en handlingsmættet børne- og ungdomsroman på kun 112 sider. Men forfatteren Cecilie Eken beviser til fulde, at det er muligt med sin nye ungdomshistoriske gyser ”Natulv”.
Vi er et godt stykke tilbage i tiden, til dengang hvor unge piger kom ud at tjene og der stadig var herskabsfolk på store herregårde. Hovedpersonen, den unge Nethe, kommer til Klintehuus efter hendes mor er død. Her skal Nethe være barnepige for Hr. og fru Hundsteds lille dreng, Harald. Snart lærer hun også den unge herre Dagfred at kende. Dagfred er søn af Hr. Hundsted og den afdøde første fru Hundsted. Dagfred beretter, at de forrige barnepiger er rejst efter få dage. Der er nemlig noget, der ikke er som det skal være på Klintehuus.
Om dagen går tingene sin vante gang. Nethe er glad for at være på Klintehuus, og synes godt om, at passe den lille Harald. Men når natten kommer sker der ting og sager! Der er kradsemærker på døren, snart dør en hund og uhyggen tager til. Hvem kan Nethe stole på, og hvad er det egentlig der er på spil i nattemørket?
De uhyggelige natlige hændelser pirrer Nethes interesse, og hun allierer sig med den unge Dagfred for at opklare mysteriet. Men er det nu klogt?
”Natulv” er en dramatisk og spændingsfuldt fortælling, der holder læseren tryllebundet. Cecilie Eken formår at skabe en autentisk scene, og læseren har ikke svært ved at se handlingen udspille sig. Trods sit beskedne omfang har bogen flere overraskende twists, der gør at intet er forudsigeligt. ”Natulv” emmer af uhygge, men det er også en solid og helstøbt fortælling om livet i gamle dage. Her skal Cecilie Ekens sprogbrug fremhæves. Med en flot evne udi at bruge ældre udtryk formår hun at gøre fortællingen autentisk og tilføre den helt rette stemning.
Bogen henvender sig primært til teenagere, men tweens kan også være med. ”Natulv” anbefales på det allervarmeste!

Cecilie Eken

112 sider, hæftet.

Høst & Søn

Udgivelsesdato: 20. 10. 2015

Nønne Lønne Votborg