Morgenthalers nye dyrefabler Hallo! Hvem slukkede lyset? er en rigtig fornøjelig oplæsningsbog, der helt sikkert vil underholde både oplæser og børn. Man kan endda sætte CD’en på og lade den gode Anders Morgenthaler selv fortælle historierne, men man slipper garanteret ikke (heldigvis) for at snakke om fortællingerne. Som det siges i bogen, så er her tale om god gammeldags lommefilosofi for bedstemødre og børn og for den sags skyld også alle andre.

Ledsaget af morsomme tegninger serverer Morgenthaler fire nye fabler, hvor dyre- og menneskeliv blandes på bedste vis, så vi hører om venskabets og om samtalens helende effekt på uvenskab, da giraffen Lennart kommer til at sluge sin bror, som han ikke har talt med i ti år på grund af fornærmelse.

Og Lennart er ikke den eneste, der er ensom. Hunden Hubert vantrives så meget i sin ensomhed, at han forklæder sig som kat for at komme til kattefest og få venner, man behøver nemlig ikke at se ens ud for at have det sjovt sammen. Der kan være masser af venskab, sammenhold og morskab selvom man er så forskellige som en hund med død-måge-lugt og en skildpadde. Vær dig selv, spring ud af konformitetens og ensartethedens klædeskab og smil til verden.
Hvor rart er det at blive klasket ud på forruden af en bil, når man er flue eller sommerfugl?

I dette skæve univers har det åbenbart mange fordele. I hvert fald er det en helt sikker afstressningsmetode. Når man kan se verden fare forbi uden selv at skulle beskæftige sig med anstrengende vingearbejde og navigation, bliver der tid til at filosofere over livets og verdens skønhed. Det er ikke livslængden, men livskvaliteten der tæller mest.

Næsehornsbillen Ursula stoler både på sit forbløffende held og sin ditto styrke, men hun vil helst bare have fred til at læse sin bog.
Vil du have nogle sjove historier med masser af samtaleindhold til at læse med børnene, så er Morgenthalers dyrefabler lige til højrebenet.

Morgenthalers dyrefabler.
Hallo! Hvem slukkede lyset?
Forfatter & ill.: Anders Morgenthaler

112 sider + CD
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udg.: 20.08.09
Jan Vandall