Hvordan gik det Long John Silvers papegøje? Var det en lettelse at slippe for den ondskabsfulde sørøver, der stank som en ulykke?

Papegøjen Duduk drager ud i verden – og hvor er det besværligt, når man er en håndfodret fugl, der ikke har trænet sine flyvefærdigheder meget længe. Han møder mange på sin vej: Blandt andet de syv små dværge fra Snehvide og Sheriffen af Nottingham, der huserer som spøgelse i Sherwood skoven og føler sig forurettet over skiltet, der annoncerer, at ”her huserer Robin Hood”.
Desværre er det en underlig verden, og sindssyge er det normale blandt mennesker, i modsætning til blandt dyr der jo lever i naturen og har en helt anderledes forståelse for livet. Eller som det udtrykkes med denne ordveksling blandt dyrene: -”Jeg vil prøve at finde mig selv”. -”Det er ikke altid, at det kan betale sig”.

Det mest overraskende er denne tro, som mennesket har på den Store Godok, der efter sigende har skabt verden, er alvidende og algod og som lader dem slå ihjel, der ikke tror på ham. For at gøre verden lidt bedre sender han sin søn, Jeppe, som menneskene sømmer fast til et kors. Verden bliver ikke bedre af det.

Duduk er fuld af undren ikke mindst over at opdage, at han i virkeligheden er en krage, og at han ved et uheld i en labyrint har mistet 200 år af sit liv.

Umiddelbart ligner det en børnebog, men man render ind i betydelige forklaringsproblemer, hvis man insisterer på at læse den for børn. Til gengæld er den proppet med bizar, ond humor for voksne og absolut læseværdig med sine interessante karakterer og synspunkter.

Forfatter: Henrik Nordbrandt
192 sider
Gyldendal

Birte Strandby