Seeberg og Mathiesen har sammen lavet flere børnebøger bl.a. ‘Den punkterede nisse ‘ og ‘Den sultne kat’. I 2007 modtog Seeberg Kulturministeriets Illustratorpris.

Den nye børnebog er en finurlig lille fortælling om hvor svært det kan være, når man ikke kan vælge – noget alle børn kender til.

For fru Æblerunds lille tykke hund Plet er det et helt igennem ustyrligt problem. Rumpen vil et og snuden er nysgerrig efter noget helt andet. Når den ene ende sådan vil på eventyr og den anden ende mest har lyst til at komme hjem, findes der kun én rigtig løsning: Enderne må ganske enkelt gå hver sin vej! Og det gør Plets to halvdele så. Med et ordentlig svup trækker de sig løs fra hinanden, hvorefter Plet kan opleve dobbelt så meget. Men trods de mange mulige oplevelser kommer hunderøven ganske snart til at savne sit bortløbne hundehoved, og Plets to dele må på intens jagt efter hinanden så fru Æblerund kan få sin hund syet sammen igen til et helt kæledyr.

En rigtig sød oplæsningsbog med herlige tegninger af den dejlige grimme Plet og alle de dyr, nisser og andre han møder undervejs på sit eventyr som to halve.

Hunden der løb hver sin vej

Tekst og ill.: Eske Mathiesen og Ursula Seeberg

32 sider

Forlag: Rosiante

Udg.: 18.02.10

Jan Vandall