Andet bind i serien Mørk Lykke en fortælling om feer og mennesker og deres overraskende relationer. I Melissa Marrs univers er feer en stor uhomogen gruppe, der har meget lidt til fælles med de kendte udgaver fra Tornerose. Essensen her er, at feerne skal bruge menneskers energi i lighed med vampyrers behov for menneskeblod.

Det ligner en ungdomsrite eller eventyrets ud-og-hjem-igen-rejse: Den unge skal ud og stå på egne ben og ender med om ikke det halve kongerige, så i hvert fald med en moden og stærkere personlighed. Det er jo i sig selv opbyggeligt, men her ud over er det en besynderlig roman, og feernes univers er ikke helt let tilgængeligt: Nogle feer søger efter krig og vold, for eksempel ly erg’erne, hvorimod eufomanerne er afhængige af bestemte stoffer, vandfeer har hove, og andre feer består af røg. Samlet giver det en forvirrende og evigt truende atmosfære, og i perioder kan det være svært at få fodfæste som læser, fordi man hele tiden præsenteres for nye særheder eller egenskaber.

Aislinn er blevet sommerdronning blandt feerne (i første bind). Det vanskeliggør forholdet til de mere jordiske veninder, og især Leslie mærker, at der er sket noget med venskabet. Samme Leslie har i øvrigt store vanskeligheder i hjemmet på grund af brorens narkomani og farens druk. Ikke helt logisk beslutter hun sig derfor for at få en tatovering, som uventet medfører forbundethed til feernes verden og især til den mørke konge. Leslie beskyttes af den tiltrækkende fe Niall, men den mørke konge, Irial, besidder vældige kræfter, og det vanskeliggør Leslies frigørelsesproces.

Melissa Marr
Farligt blod
Oversat af Jette Røssell
320 sider
Lindhardt & Ringhof
Udgivet: 2.08.2010

Birte Strandby