Stadigt mere fascinerende fantasy om Kvothe, der fortæller om sit liv til Kronikøren.

Kvothe beretter her om sin tilværelse på universitetet, hvor han blandt meget andet læser Avanceret Sympatik og Medicin. Det er hans mål dels at lære magi, men også at lære så meget som muligt om chandrianerne, der slog hans familie ihjel.

Han er fattig, det er svært at klare dagen og vejen uden velynder, og han låner derfor penge af unge, smukke Devi mod tre dråber af sit blod, hvilket giver hende en stor magt. Det er en risikabel aftale, hvis han ikke klarer tilbagebetalingen, men nødvendig.

Kvothe bruger blandt andet sine penge på at anskaffe sig en lut. Med lutten kan han optræde på kroerne og derved opretholde livet. Ganske vist skal han betale for sin første optræden, men går den godt, vil han erhverve emblemet sølvfløjterne og dermed retten til at optræde for penge andre steder.

I fortællingen indgår mere eller mindre strenge lærere, lærermestre, vennerne, der leverer tiltrængt humor, og en fjende der er så rig, at han kan købe den kro, hvor Kvothe bor og smide ham ud. Og vigtigst af alt, kvinden Denna, der får altafgørende betydning for den 15-årige Kvothe.

Det er et spændende, men også et dystert og mystisk univers, Rothfuss bygger op om sine personer. En meget gennemkonstrueret verden fuld af farer konkrete såvel som overnaturlige. Sæder og skikke skiller sig ud fra vores, tilpasset som de er en tid der ligner senmiddelalderen, mens følelser og mennesker bortset fra et vist kollektivt tungsind er genkendelige og kunne være nutidige.

Dragedræberen – Kongedræberkrøniken II
Forfatter: Patrick Rothfuss
Oversat af Bjarne Skovlund

400 sider
Forlag: Tellerup.dk
Udgivet: 2008

Birte Strandby