Hvis man tager en blanding af Indiana Jones og James Bond, dividerer heltens alder med mindst tre og skruer tempoet en anelse op, så har man denne ungdomsroman.

Max Gordon overfaldes af en snigmorder, men god fysisk form og held redder hans liv. Senere opdager han, at mordforsøget var forbundet med hans fars forsvinden, og Max må ud at lede efter sin far. Han fingerer en afrejse til Canada for at vildlede skurken, Shaka Chang, der er mindst lige så led som Bonds modstandere og her har udtænkt en ondsindet, profitskabende plan.

I Namibia får han hjælp af smukke Kallie og drengen !Kago, der kan kunsten at overleve under ekstreme betingelser. Og så går den vilde jagt. Shaka Chang har folk, der er lige i hælene på Max og !Kago, og de vil ikke snakke, men blot sikre sig at Max aldrig kommer til at afsløre en viden, som Shaka Chang for enhver pris vil holde hemmelig.

At Max er ret fantastisk ved vi allerede efter første kapitel. Han får også nedture, men inden for 10 sider er han en hårsbredde fra druknedøden og jages af krokodiller. Der er masser af suspense, i enkelte tilfælde lidt letkøbt som da Max rent faktisk dør og genoplives, men man kan ikke klage over manglende handling og med den rette action-mættede filmatisering vil førnævnte Jones og James få seriøs konkurrence. Moralsk er der ingen overraskelser: Skurken repræsenterer en økologisk katastrofe, og Max kommer til at repræsentere naturen/buskmændene. Således er der mange tradionelle elementer, men også ny information og først og fremmest: Fart og fare.

Djævlens ånde – Max Gordon i farezonen
Forfatter: David Gilman
Oversat af Jan Pock-Steen
368 sider
Forlag: Carlsen
Udgivet: 2008
Birte Strandby