Roman om Kassie og hendes søstre der er vampyrer i en nutidig og genkendelig verden. Kassie kan ikke huske, hvordan hun kom af dage eller noget fra sin fortid overhovedet, men da hun møder tiltrækkende Leo har hun fornemmelse af at have mødt ham tidligere.
Vi følger dels Kassie og dels Leo, og så følger vi vampyren, Zan, der holdes i fangeskab som forsøgsdyr. Han fylder ikke meget i romanen, men gør tydeligt klar til at skabe ændringer i sin tilværelse, og han er muligvis værd at være bange for, hvilket bind II nok vil afsløre.
I modsætning til andre vampyrer har Kassie og søstrene anlæg for at nyde livet, selv om de i princippet er døde; søsteren Anastasia jager mænd med stor begejstring, og søsteren Wendy lever af at male og skrive.

Vampyruniverset har sin særlige indretning, søstrene har donorblod i køleskabet, men kan ikke leve uden jævnlige ’ægte’ blodtransfusioner. Til gengæld kan de angrebne mennesker lappes sammen igen uden vanskeligheder, og vampyrsøstrene efterlader altid så meget blod i kroppen på deres ofre, at de kan leve videre som før, blot med et lille udfald i hukommelsen. Vampyrerne kan skades af varulvenes skræk: Sølv og af sollys, men dør ikke af nogen af delene i mindre doser.

Kassie møder Leo og sød musik opstår, men der er et eller andet ved Leo, der gør at han ikke virker helt menneskelig. Den store forelskelse er banal og forudsigelig, men der er hurtig udvikling og mange intrigerende hemmeligheder, så man næsten ikke kan vente med at gå ombord i bind II.

Pernille Eybye
Blodsøstre – Blodets bånd – bind 1
280 sider
Tellerup
Udgivet: 15.11.2011

Birte Strandby