R. L. Stine er blevet kaldt børnelitteraturens Stephen King. Det kan udover uhyggen måske også hænge sammen med den flid, hvormed han udgiver bøger – mellem en og fire bøger om året med titler som Havenissernes hævn, Gys i gaden, Den afskyelige snemand i solen.

Spændingsmæssigt lever Blodhævn ikke helt op til de King’ske gyserstandarder: I den lille, varmpyrplagede by, Dark Springs, bor Destiny og hendes søster, Livvy. Livvy har valgt det vilde natteliv og er blevet til en vampyr. Det har en kedelig indflydelse på hendes personlighed, og når hun og veninderne går på diskotek, sker der ting og sager.

Destiny og familien savner Livvy, især lillebroren er hårdt ramt. Deres far, der forsker i helbredelse af vampyrer og er overhoved for vampyrjægerne, planlægger en raid på vampyrernes lejligheder, hvor også Livvy bor. Vil han kunne dræbe sin egen datter?

Der er uhyggelige elementer, som for eksempel når folk viser sig at være noget andet end det, man forventer, de er, men rigtig gyserstemning bliver det ikke helt til, selvom der er mange overraskelser undervejs. Som Stephen King holder R. L. Stine sig ikke tilbage for at myrde karakterer, der er tæt ved hovedpersonen, men det har ikke de samme, katastrofale følgevirkninger som hos King. Samtidigt handler romanen om teenagere på begyndende partner-søge-stadium, og beskrivelsen af bogens personlige forhold giver indtryk af at have været en lidt vanskelig balancegang for at imødegå såvel 17-årige som de 12 – 13-årige læsere, der oplagt ville være målgruppe for vampyrhistorier.

Ellers er det en lille, let læst bog og der er en rimeligt medrivende spænding, men personer og handling tilbyder ikke rigtigt noget nyt.

Blodhævn
Forfatter: R.L. Stine
Oversat af Søren H. Madsen
176 sider.
Forlag: Sesam

Birte Strandby