I en række digte fortælles en destruktiv kærlighedshistorie lidt i lighed med Josefine Klougarts Hallerne men mindre voldelig.

Digtene står i omvendt kronologisk orden; man begynder i nutiden og læser sig et skridt nærmere forholdets begyndelse for hvert digt.

Alle digtene beskriver dels forholdet mellem de to, manden og kvinden, og dels den maskuline og arrogant tiltrækkende mand, der alene følger sine egne tilbøjeligheder uden at tage hensyn til fortælleren, der mod bedrevidende har forventninger om et almindeligt kæresteforhold.

Forholdet indledes da fortælleren går i 10. klasse, og det er beskrevet i digtet Folkeskolenætter. Den udvalgte mand er angiveligt ældre, let fordrukken og tydeligvis mere betaget end forelsket. For fortælleren er bekendtskabet skæbnesvangert og uden mulighed for udvikling:

I et forventningsfuldt

Romeo & Julie scenarie

Men der er intet selvmord

og det er ikke mig

der er Julie

Hun er fra begyndelsen klar over det uholdbare i en besættelse, der aldrig kommer til at ligne et normalt forhold, men det reducerer ikke tiltrækningen:

Lad dem vræle om meningsmålinger

og råbe JA til patentdomstolen

Det betyder ingenting

På grund af din måde at kysse mig på

Digtene har ikke rim men der er en harmonisk rytme og en vis leg med ordene samt en til tider overraskende sammenstilling af modsætninger:

Du er sublim

din fucking nar

Du er fantastisk

dit dumme svin

Blå Nætter beskriver – som mange andre digte – en kærlighed der er stagneret i en ubehagelig ubalance. Det er ganske interessant, men der sker ikke så meget undervejs.

Hvorfor SKAL man også

leve i virkeligheden

Når den er så uattraktiv?

Cecilie Sund Kristensen

78 sider

Copenhagen Storytellers

Udgivet: 29.06.2015