Historien om en brumbasse der ikke rigtigt tror på, at den kan flyve.

Brumbazz står på et rabarberblad. Det har lige regnet, og Brumbazz står i vand. Han har det ikke godt, og det bliver ikke bedre, da han kan høre en stemme der spørger, om han ikke kan flyve. Oven i købet antyder stemmen, at det er meget usædvanligt for sådan en som Brumbazz ikke at kunne flyve. Brumbazz er lige ved at drukne sig selv i vandet på rabarberbladet. Men så præsenterer stemmen sig: Det er flagstangen der taler. En temmelig selvoptaget og umådelig selvbevidst flagstang.

Det bliver ikke den eneste, Brumbazz møder. Der er også en ualmindelig respektløs krage og en energisk muldvarp der er nødt til at kigge op efter regnvejret, fordi alle dens gange er oversvømmede, og muldvarpen svømmer dårligt. Der er også noge blomster uden grænser.

Kragen og flagstangen finder i al deres visdom ud af, hvad der forhindrer Brumbazz i at flyve, og dermed er alle problemer løst.

Der er leget med illustrationer og layout, så vi bliver udfordret på vores opfattelse af natur – og flagstænger. Illustrationerne er i sort/hvid undtagen Brumbazz der har den farve brumbazzer skal have. Myggene minder meget om cykelmyggen Egon, og sådan ligner miljøet et, som børn vil kunne genkende. Bogen er velegnet til højtlæsning. Lixtallet er ikke specielt lavt, der er mange lange ord, men næppe nogen begreber som langt de fleste børn ikke allerede kender. Der er en god humor, myggene danser fandango, og muldvarpen har en onkel i Hjørring. Måske er bogen rigeligt lang, og den vil sandsynligvis give grund til mange spørgsmål undervejs.

Brumbazz

Berit Seidelin

Illustreret af Olaf Tonnesen

For de 4 – 7 årige

42 sider

Trykværket

Udgivet: 2020

Birte Strandby