Vilde Wilma, Wilma Vil Selv, Wilma Vildmark er seks år gammel og dygtig til mange ting, hulahopring, gå i bro og bøvse, men det er en udfordring at sidde stille og at tie stille.

Wilma bor sammen med sin far, der er voksen men ikke altid opfører sig voksent set fra Wilmas klare seksårige udsyn.

En dag kommer han begejstret og erklærer, at nu skal de på telttur. Wilma er ikke så interesseret, men de kommer af sted – så langt ud at der ikke var flere busser hjem den dag. Desværre viser det sig umuligt at slå teltet op, og så begynder det at regne. Heldigvis ligger der et hus i nærheden, hvor man kan campere på gulvet.

En anden gang fortæller far med stor entusiasme om udendørs rockkoncerter, og han køber billetter, så Wilma og han kan komme til rockkoncert. Det er en stor oplevelse, men det der med luftguitar og at synge med for fuld hals er der ikke så meget af, før Wilma beslutter selv at klare det. Og så er det pludselig Wilma, der er rockkoncertens ukronede dronning.

Wilmas verden omfatter også en ny lillebror, en foredragsholder, der nok ved hvordan børn skal opføre sig, og en gammel dame der er glad for at lære at bøvse.

Der er en lille bid Wilma i de fleste børn, og selvom hun af og til er sur over fars tosserier og beslutter sig for at strejke, så er hun også sjov og sej.

Tegningerne er enkle, stærkt farvede og matcher fint Wilma, far og den sure, rockende underbo.

Andrea Bræin Hovig

Illustrationer af Lene Ask

Oversat af Mette Stepnicka

174 sider

Turbine

Udgivet: 03.10.2014