Nok en ungdomsroman om en teenager, Lucia, der må leve med et savn. Hendes mor er død, dræbt i en trafikulykke. Lucia var den der opfordrede til den køretur, der dræbte moren, så Lucia slås også med skyldfølelse. I skolen klarer hun sig fint intellektuelt, men hun er ikke populær, og hendes tidligere bedste veninde har ikke talt med hende siden ulykken.

Det styrende slæng i klassen er efter Lucia, og en eftermiddag er det lige ved at blive for meget. Hun bliver stoppet, inden hun når ud af klassen, hendes mobbere skubber hende, så hun falder, og hun kaster op. Det er på enhver måde en pinlig situation, men ind kommer Tobias, skolens mest tiltrækkende dreng, og redder hende. Desværre er han kæreste med en anden.

Lucia er lige så stille ved at gå i stykker. Hun spiser ikke, og hun støder klassekammeraterne fra sig. Hendes far er ulykkelig og magtesløs, indtil der pludselig er lys forude og hendes tidligere veninde dukker op sammen med Tobias og tilbyder at hjælpe hende med at stable en fødselsdagsfest på benene til Luciadag, når hun bliver femten. Tobias er sød og sjov at være sammen med, og Lucia begynder at glæde sig til festen, men hendes trængsler er slet ikke overstået.

Lucia fortæller selv sin historie – om savn, venskab, forelskelse, og om hvordan det er at være en arrogant nørd, for det er hun også. Karaktererne er sammensatte som Lucia selv. Historien er godt fortalt, og dialogerne troværdige.

Sort Lucia er en bog i Zoom-serien, let læste bøger med stærke historier.

Sandra Schwartz

Sort Lucia

222 sider

Høst & Søn

Zoom

Udgivet: 01.03.2017

Målgruppe: 12+

Birte Strandby