Den første forelskelse, næsten. Veninde Maja skal med sin mor til Grækenland og se på strande og diskoteker. Siri skal sammen med sin lillebror bo hos bedsteforældrene ude på landet. Så er Siri og lillebroderen væk af vejen, mens forældrene bliver skilt.

Det er synd at sige, at Siri glæder sig, eller finder fordelingen af sommerferier helt retfærdig. At bo hos bedsteforældrene må være omtrent det kedeligste, der findes, men så møder hun Pelle, og han er faktisk noget af et præmiehug. Ikke at der ikke også er konkurrence ude på landet, eller at forhold er helt problemfrie, men ellers ser det ud til at udvikle sig til en rigtig fed ferie. Maja og Siri sms’er jævnligt, og Siri hører også nyt om Majas nye interesse, der hedder Philip og er fra Tyskland. Han ser fantastisk ud på billederne, men for Maja får ferien en brutal afslutning. Siri er til gengæld klar til at droppe gymnasiet og venskabet blot for at blive ude på landet sammen med Pelle.

Småromantisk fortælling om at være femten år gammel og på vej. Den er læst før, men rummer stadig sin fascination, omend denne udgave ikke rigtigt har noget nyt at byde på. Desuden studser man over, at to søskende på 10 og 15 år kan have et så harmonisk forhold. Det virker nærmest lidt naturstridigt. Ligeledes havde kærlighedsscenerne været mere overbevisende med et tydeligere anstrøg af femtenårigt fumleri og generthed. I stedet overraskes man over den totale afklarethed de unge mennesker med deres begrænsede erfaringer har til egen seksualitet.

Sød, men ikke stærkt overbevisende.

Sommerkys
Forfatter: Trine Bundsgaard
152 sider
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 5.05.2009
Birte Strandby