Krimiens første kapitel finder sted i Den retspsykiatriske sikringsenhed Löwenströmska sjukhuset, hvor det stilfærdige, svenske miljø viser sig at rumme hemmeligheder, der kan få læseren til at gispe af gru og forventning om Hannibal Lecter og seriemorderen fra Seven i gyselig forening…

Udover Joona, der får ansvaret for den tunge opklaring af en række mord, og Saga, den kvindelige opdager med rod i privatlivet, møder vi en læge, der har svært ved at styre indenfor de etiske regler i sit erhverv, og vi møder Reidar, hvis børn er forsvundet tretten år tidligere. Det har fået hans kone til at begå selvmord, mens Reidar fortsætter en kunstig tilværelse, og pludseligt dukker et af hans børn op igen, længe efter at der er afsagt dødsformodningsdom.

Reidars børn er angiveligt blevet dræbt af en seriemorder, skønt man aldrig har fundet ligene. Den mand der blev anholdt dengang, grebet på fersk gerning i færd med et andet mord, har været indespærret siden, så det er uforståeligt, hvordan Reidars ene barn pludseligt kan vende tilbage til livet. Det unge menneske er forvirret og fabler om, at også søsteren er i live, hvilket sætter politiet under yderligere pres. En betjent sættes inkognito i fængslet for at kontakte den formodede seriemorder – og gør forbløffende opdagelser.

Spændingsscenerne er mangfoldige og omfatter – udover adskillige mord – både op- og især nedture for de medvirkende politifolk, der inddrages i en sær historie om et Sverige, der kunne have fået den nyeste viden om russisk raketforskning men i stedet satte raketforskeren til at grave grus og sendte hans afkom tilbage til Rusland.

Lars Kepler

Oversat af Jesper Klint Kistorp

524 sider

Gyldendal

Udgivet: 14.02.2014