Sådan spiller du CS:GO rummer en forklaring på, hvordan man spiller Counter-Strike: Global Offensive. Bogen er et af værkerne i Straarup & Cos Maxi-serie, det vil sige en letlæst fagbog for børn i 2. – 4. klasse.

I CS:GO spiller man i hold på fem personer. Der er to hold, terrorister og counter-terrorister, benævnt T og CT.

De fem på hvert hold udfylder hver en rolle. Der er en sniper, en in-game leader, en support, en entry fragger og en lurker. Sniper og in-game leader giver mere eller mindre sig selv, mens supporteren har til opgave at hjælpe med at holde liv i de andre i teamet, entry fragger er den der sikrer sitet, og en lurker er en slags spion. Sniper, entry fragger og lurker har mulighed for flest kills, og det er vigtigt, for kills er en af vejene til penge, og penge skal der til, hvis man vil have våben. Men alle er vigtige for holdets overlevelse, og skulle man være en bekymret forældre der ikke er alt for vild med skydespil, så kan man trøste sig med, at der er store muligheder for at lære noget om samarbejde i spillet.

Terroristerne skal anbringe en bombe, og counter-terroristerne skal forsøge at stoppe bomben. Hver kamp har højst 30 runder af ca. to minutter. Når et hold har vundet 16 runder, har holdet vundet kampen.

Man spiller på maps – og sørger naturligvis for at ens medspillere ved, hvor man er. Der findes flere forskellige granater og håndvåben med forskellige fordele og ulemper, træfsikkerhed, ladetid. For at få råd til alle nødvendige våben kan man tjene penge. Det gør man blandt andet ved de førnævnte kills – hvis man dræber hele det andet hold, har man også vundet – men ellers tjener man penge ved at vinde runden eller plante bomben.

Som sædvanligt i Straarup & Cos bøger er der faktabokse, denne gang med oversættelse af de engelske udtryk, og bogen her slutter med omtale af det danske hold Astralis. Og til glæde for den bekymrede forældre er der en lille peptalk om værdien af at spise, motionere og sove godt, når man er gamer.

Illustrationerne er heftige og farverige, og bogen giver et dynamisk og energisk indtryk.

Gratis elevopgaver til download findes på www.straarupogco.dk

Sådan spiller du CS:GO

Anne-Sofie Duch Teglgaard

32 sider

Lix: 18

Straarup & Co

Maxi-serie

Udgivet: 2020

Birte Strandby