Modedon’en Kim Lyngvild, der i juni debuterede som fantasyforfatter med den roste Kongen – Skyggernes bog, har forfattet en spændende oplevelsesbog for store børn om de nordiske guder.

Baggrunden for bogen er eventyreren Vilhelm Wegeners (Lyngvigs grandonkel) udforskninger på Island i 1939. Under et tordenvejr bliver han inviteret til Asgård. Næste dag sænker regnbuebroen Bifrost sig og lukker ham ind i gudernes bolig. Bogens tekster er skrevet af Wegeners og fortæller historierne om de forskellige guder, om deres liv, oplevelser og verdensbillede. Vi får at vide, hvordan verden er begyndt og hvordan verden ender, og hører om jætter og trolde og om troldom.

Udover teksterne er der masser af spændende gimmicks i bogen, der er illustreret i fejende flot fantasystil. Der er store foldeud-billeder, mystiske klapper, små breve og andrespændende sager, som ivrige barnefingre kan få fornøjelse af at undersøge.
Lyngvilds Nordisk mytologi besidder en fin blanding af fin gammel ægthed med guldtryk og lignende, men samtidig er den i en genkendelig nutidig stil, som børnene kender fra deres seriehæfter og tegnefilm.

En glimrende lærerig og interessant gave for nysgerrige børn i 8 – 12 års alderen, og desuden er den rigtig velegnet til at tale om.

Nordisk mytologi
På opdagelse i gudernes verden
Forfatter: Jim Lyngvild
Illustrationer: Thomas H. Jensen og Rune Bødker
30 sider
Forlag: Carlsen
Udg.: 01.09.09

Jan Vandall