‘Når mormor bader mig’ er tredie og sidste bog om den lille Rose og hende familie. De to første ‘Når far putter mig, indtil han sover’ og ‘ Når jeg køber ind, indtil mor får nok’ udkom sidste år. Det er bøger for de mindste, og ‘Når mormor bader mig’ er holdt i samme enkle fine streg i en barnlig stil. det er søde billeder med let genkendelige scener.

Som de fleste børnebørn hurtigt erfarer er bedsteforældre langt hen ad vejen til at løbe om hjørner med.
Sådan er det også med Roses mormor når Rose er på besøg og vil i bad. Vi får hele historien lige fra at roses først skal tisse, derefter fylde vand i karret og lege tilden store guldmedalje medænder, dinosaurer, kaffekopper og bobleskum. Ja, selv bamsen får en ordentlig vasketur. Når mormor bliver træt af løjerne er der også en gang hys indtil kys og kram og stop for hidsigprop.

Det er fin historie om hygge og leg med kun en enkelt eller to tekstlinier på hver side med en overskuelig handling og med kendte fornøjelser og problemer for de helt små. Der er masser af snakke om på siderne og børnene kan udfolde al deres fantasi og snakkelyst over bogen. Afprøvet og godkendt på nogle små størrelser.

Når mormor bader mig,
indtil jeg får en prop
Tekst og ill.: Mette Egelund Olsen & Lea Letén
32 sider
Forlag: Rosinante
Udg.: 28.01.10

Jan Vandall