Serie med fire letlæsningsbøger

Monsterhotellet styres af varulven Bo, og hans to børn, Ylva og Ulv, bor også på hotellet, og det samme gør farmorspøgelset. Blandt hotellets hyppige gæster er trolde, vampyrer, spøgelser, zombier og hekse. Troldene gør sig bemærket ved at spise lopper, de er nærige, og så lugter de grimt. Bo står for madlavningen, der oftest er tudsestuvning. I dette særlige univers må maden ikke smage alt for godt, og lugten af trold foretrækkes fremfor duften af blomster.

I slutningen af hver bog er der spørgsmål, dels til grammatik såsom at finde tillægsord, og dels til læserens eget bud på, hvordan et monster ser ud og opfører sig.

Hovedrengøringen

Ingen reservationer en hel weekend. Det betyder ikke ferie, men at hele hotellet skal gøres rent. Ylva og Ulv går grundigt til værks, farmorspøgelset forsvinder i kampen mod skidtet, og der kommer mærkelige bankelyde fra kælderen.

Halloweenfesten

På Monsterhotellet skal afholdes den årlige halloweenfest. Bo har lavet fårehjerne med fluesvamp og larver, men gæsterne, vampyrer, spøgelser og en zombie, spiser ikke noget. Det viser sig, at Bo har sat halloweenannoncen i Menneskenyt i stedet for Monsternyt, så det er udklædte mennesker, der besøger hotellet, og i køkkenet må de hurtigt finde noget andet at servere.

Dobbeltreservationen

Ylva og Ulv tager mod reservationer, men det viser sig, at de har fået dobbeltbooket, og dermed mangler de to værelser. De pynter kælderen op – med blandt andet lys i kranier – og inviterer troldene til at bo der. Det giver god tilfredshed, især nyder troldene morgenmaden, der serverer sig selv: rotter.

Loppeinvasionen

Ylva og Ulv vil gerne spare sammen til en cykel. Derfor annoncerer de med hundeluftning, hvilket øjeblikkeligt – og selvom de har glemt at skrive telefonnummeret på deres plakat – udløser jobbet med at lufte syv hunde. Desværre giver det oceaner af lopper. Men så kan man jo lave et særligt hoteltilbud for nogen der kan lide lopper.

Illustrationerne supplerer teksten fint og viser, hvordan Ylva, Ulv, spøgelser og vampyrer ser ud, og i hvilket smukt landskab de bor. Troldene er angiveligt venlige, mens heksene er søde og teenageagtige.

Et spændende univers med genkendelige problemer og harmoniske, usandsynlige løsninger.

Anna Hansson

Monsterhotellet

Illustreret af André Högbom

Oversat af Christian Holm

32 sider

Forlaget Conta

Lixtal: 24, lettal: 17

Udgivet: 23.01.2017

Birte Strandby