Roman om et år i Line Grøns liv

Line er tretten år gammel, og det er som bekendt en vanskelig alder, hvor familien og venner kan give problemer. Fædre ved for lidt, mødre snakker for meget, mindre søstre er irriterende, og forholdet til ens bedste venner kan pludseligt ændre sig.

Det bliver et dramatisk år i Lines liv. Hun skal slås med bedsteveninden Silles jalousi, vennen Sander kan ikke holde på vigtige hemmeligheder, og det bliver også året, hvor Line mister sin elskede farfar, er lige ved at drukne og oplever en indbrudstyv i sit hjem.

Julen bliver en særlig udfordring. Der er ikke optræk til fejring, kalendergaver eller bagning, fordi begge Lines forældre har fået travlt. I protest mod den manglende jul melder Line sig ud af familien og undersøger mulighederne for at holde juleaften hos venner og bekendte. Det giver mange gode juleoplevelser, men projektet ender på Københavns hovedbanegård, der helt mangler den julehygge, familien sædvanligvis sørger for.

Senere er Line og Sille tæt på at blive hjemsendt fra den årlige lejrskole, og Sander får lige pludseligt et nyt familiemedlem, som han bestemt ikke har ønsket sig. Lines tidlige dannelsesrejse er velbeskreven, og uden at få påført nogle heltetræk tackler hun sine vanskeligheder begavet og relativt fantasifuldt.

Line og hendes venner er fremstillet, så man kan genkende dem fra skolen og fra nabolaget, og der sker så mange ting i Lines liv, at læseren hele tiden er engageret. Med til de gode ting hører mødet med den søde og omsorgsfulde Isak, der godt kan holde på en hemmelighed.

Nina Rafael

Line Grøn

280 sider

Koppelwrite

Udgivet: 01.02.2017

Birte Strandby