Fantasyroman om Ward af Hurog. Geografien omfatter fem kongeriger, og der er evig krig på kniven mellem landenes regenter. Hurog er fattigt, men har en magisk arv og har været hjemsted for drager. Regenten kaldes noget så upoetisk som hurogmet. Han dør i romanens begyndelse men når at udnævne sin bror til midlertidig hurogmet, indtil hans søn Ward fylder 21. Ward frygter sin far og har de sidste syv år spillet dum for at undgå hans raseri, der blandt andet har jaget hans yngre bror Tosten hjemmefra. Så indledningen kan med lidt god vilje henlede tanken på Hamlet eller Uffe hin Spage.

Der er masser af konspirationer og intriger, og da Ward trues beslutter han sig for at forlade Hurog og vinde krigshæder for at kunne gøre sig fortjent til titlen som hurogmet. Med sig tager han sin lillesøster, våbenmesteren Axiel, en bortløben slavinde og Oreg, der er husspøgelset og den der har mest styr på magien. Desuden støder broren Tosten til dem og sammen søger de krigslykken. Undervejs har de blodige kampe med banditter, de oplever nye intriger og forræderi, og det lille selskab møder både drab og drager.

Der er mange personer at holde styr på, eksempelvis adskillige regenter der alle har sønner og enkelte har også døtre. Desuden er der slaver og troldmænd, og bortset fra at flere af dem er ret gode til at tænde ild af vådt brænde, så er deres magi udefineret. Alle er navngivne, også hestene, og det kan være svært at få overblik over alle implicerede. Til gengæld er der lagt op til mere magi og spænding i den næste roman.

Sproget er ikke betagende med udtryk som: …elskovsagtige ord, dværgelavet eller …hvad bringer dig i disse omstændigheder? eller …han dinglede det foran næsen. Og kan man klappe en hest på skulderen?

Patricia Briggs
Legenden om Hurog – 1. Dragevogteren
Oversat af Trine Tøndering
372 sider
Tellerup
Udgivet:2012

Birte Strandby