Børnekrimi med voksne forbrydelser

Tim og Walde har søgt og fået arbejde på et hotel i London. Umiddelbart før afrejsen kommer Waldes mor til skade, og Tim må rejse alene. Om bord på skibet møder Tim søde Mali. Hun er på jagt efter en veninde, Nog Leg, der er forsvundet fra sit hjem i Thailand. Fra Nog Legs bedstemor medbringer Mali en mindre formue, der skal overdrages til Nog Leg, så hun atter kan vende hjem.

Efter ankomsten til London begiver Tim og Mali sig af sted for at finde det hotel, hvor Tim skal arbejde – Hotel Hatoff. Det viser sig at ligge på en anden adresse end angivet, og det er ikke den eneste overraskelse ved hotellet. Hotelejeren/skurken er en ubehagelig type, men han giver dem begge arbejde. De to unge knokler hele dagen, og finder også tid til at forelske sig i hinanden. Det bliver hurtigt klart, at hotellet er et bordel, og de frygter at finde Nog Leg som prostitueret. Takket være en snedig plan fra Mali, finder de dels Nog Leg, og dels får de hidkaldt politiet. Walde viser sig at være en del af opklaringen og med hensyn til Nog Legs identitet, venter der Tim endnu en overraskelse.

Som de fleste eventyr har historien en del stereotyper: Hotelejeren er ikke bare en led karl, han ser også led ud. Vennerne er ikke bare venner, de er venner for evigt, og Nog Leg er trods straf/tortur og tilstedeværelsen af euforiserende stoffer stolt og ubøjelig. Kokken er junkie og fortællingens eneste komplekse person. Slutningen er forventelig, men romanen ikke uden spænding.

Karen-Sophie Olsvig

144 sider

mellemgaard

Udgivet: 09.08.2013