Tre venner, Mike, David og Jeppe, danner en gyserklub. De fortæller deres forældre, at de sover hos hinanden og så cykler de hen til Jeppes oldefars hus. Jeppes oldefar er 93 og han er netop kommet på et hjem, fordi han ikke længere kan bo alene.

De tre drenge ankommer i mørket, tænder stearinlys i det mørke hus og går i gang med gyserklubprojektet: At fortælle en gyserhistorie. Det er den ene af de tre regler, gyserklubben har: At medlemmerne skal fortælle hver en gyserhistorie til møderne. De to andre regler er, at hvis man skriger af skræk over historien, så er man ekskluderet, og man må ikke have sin mobil tændt under møderne.

Dorte Roholte

Illustreret af Christian Guldager

40 sider

Forlaget Elysion

Udgivet: Februar 2016

En død pige i en død mobil

Gyserklubben 1

Lix 7

Jeppe står for den første gyserhistorie. Den handler om Emma, en veninde, til hans storesøster, og den omfatter en mobil – gyserens nyeste rekvisit. Emma får en aftale om at passe en lille pige, hvis forrige babysitter, Clara, blev dræbt i en kedelig ulykke. Den lille pige er ikke meget samarbejdsvillig, og hun er fast besluttet på aldrig at give slip på en gammel mobil, der sætter hende i kontakt med Clara. Emma undrer sig, og med tiden irriteres hun også, men Clara er ikke kun fantasi.

Et uhyre i et skab

Gyserklubben 2

Lix 8

David er den næste fortæller. Det handler om dengang familien flyttede ud til et uhyggeligt hus ude på landet. David befandt sig dårligt, havde lys hele natten og turde ikke benytte skabet i hjørnet. Søsteren blev mere og mere irriterende, gjorde nar af David og hånede ham for at være bange. Indtil hun selv åbnede skabet i hans værelse.

En dreng på 110 år

Gyserklubben 3

Lix 8

Mike på familietur til de svenske skove. Med sig har familien Martin, Mikes gode ven. Trods den sene ankomst og mørket er Martin besluttet på at løbe en tur inden sengetid. Efter en time bliver forældrene urolige og går ud for at lede. Mike venter pænt, men der går lang tid. Så dukker en dreng op, en dreng der ikke er helt almindelig.

En advarsel fra en afdød

Gyserklubben 4

Lix 8

De tre venner er færdige med deres gyserhistorier, og de har det ikke længere helt godt, så de beslutter at tage hjem og sove i deres egne senge. Men så får Jeppe en opringning fra sin oldefar. Det er lidt sært, for han har aldrig ringet på Jeppes mobil før, og faktisk var mobilen slukket, og der var ingen strøm på. Oldefaren beder de tre drenge blive i huset, indtil han ringer igen. Og det er der en god grund til.

Det er gode gys, de er alle velkendte men gyset i den anden bog er lidt letkøbt. Til gengæld er gyset i den fjerde bog ret godt, selvom det også er velkendt.

Illustrationerne understreger det uhyggelige, og især mobilens rolle som gyserrekvisit bliver smukt fremhævet, så fremover repræsenterer den ikke sikkerhed men uhygge.