Jeg skriver en liste med de ting jeg frygter mest:

Blive synsk

Blive sindssyg

Blive korsfæstet eller brændt på bålet

Sally er tolv år gammel. Hendes far er en praktisk mand der handler med aktier og vurderer mennesker ud fra deres ydeevne. Hendes mormor opfanger mennesker som en del af en natur, man ikke helt kan styre. Sally sluger det hele, men går sine egne veje, da hun mærker den første spirende seksualitet. Forbløffende forbudte veje for et barn på tolv. 

Sammen med veninderne tager hun kristendommen og Gud til sig. De tre veninder skaber ritualer der kunne være religiøse, men de kunne også nærme sig det seksuelle, og de er ved at få øjnene op for både deres eget og det modsatte køn. Sally, der også har fortællestemmen, er naiv, og hun er samtidigt nysgerrig og eksperimenterende, klar til at komme tættere på klassekammeraten Tanja og præstens søn Mark, samtidigt med at hun spiser is i den handicappede Lars’ stue, mens han viser pornofilm.

Fladland er en sansemættet roman om at finde sig selv mellem indtryk og følelser. Sally hælder mest til sin mormors livsopfattelse, men da hun får chancen, griber hun den med sin fars praktiske tilgang og en del kynisme. Sally ender med at få en hovedrolle på lokalteatret, hendes mormor mister grebet, og af den forsigtige, observerende pige dukker en selvsikker nyser op. Så kan man som læser selv bestemme, om man vil være lidt imponeret, eller man mere skal sætte sig i forældrenes sted og blive virkelig skræmt.

Fladland

Ditte Holm Bro

198 sider

Kronstork

Udgivet: 06.05.2021

Birte Strandby