Det er altid en fornøjelse at læse Haller. Hvad har han nu fundet på, har han fundet gys og gru et nyt sted, hvor vi andre havde glemt at lede, og er man overhovedet modig nok til at læse hans bøger?

Men her er så en rar lille børnebog i hvert fald i begyndelsen. Det er faktisk næsten idyl. Adrian skal på ferie på Læsø hos Granfar og Birkemor, og moster Præst huserer også i området, Birkemor har bagt muffins, og Rocker-Brian passer haven for de to gamle. Granfar er kunstner og har skabt en lille gudinde i gips, der skal sendes til København for at blive støbt i porcelæn.
Adrians sædvanlige legekammerat, Jonathan, er taget på ferie, og Adrian keder sig, men så bliver den lille gudinde levende, og Adrian opdager, at hvor fantastisk det er at have en kæreste. Indtil det bliver kedeligt:

Det var godt med forelskelse og kærlighed, men efterhånden savnede han en ordentlig slåskamp.

Adrian får noget at slås med, og ikke overraskende – når det er Haller – går der både mord, brand og en omvendt Dorian Gray i slutningen, og Adrian kommer på sygehuset med en besynderlig sygdom.

Det lykkes forfatteren at skabe socialrealisme i et værk, der ikke er meget for realisme, at skabe gru ud af en spadseretur med to hunde – ganske vist hedder de Hitler og Stalin og tilhører Rocker-Brian, at få et barn til at forsøge sig som morder – flere gange, og at skabe spøgelser, så man dårligt kan gætte hvem der er levende, og hvem der ikke er.

Bent Haller
En tordenagtig forelskelse
216 sider
Høst & Søn
Udgivet: 15.04.2011
Birte Strandby