Gyseragtig thrillerkrimi til dem der ikke lader sig skræmme af særligt djævelske torturmetoder og mere end almindeligt afstumpede mordere.

Det begynder med et totalt ubegrundet mord. Helen lukker sig ind i sit hjem, opfatter at hun ikke er alene, og står overfor en smuk, veltrænet mand, der smilende tømmer sin pistols magasin i hende. Derefter arrangerer han lig og spor, så skylden næsten pr. automatik falder på en ung narkoman, der befinder sig i nabolaget.

Dan kommer hjem og finder sin døde hustru. Efter den mest lammende sorg dropper han sin advokatforretning og begynder i stedet at male. Fire år senere får han en besynderlig oplevelse, mens han maler. Han mister bevidstheden og maler et portræt uden at være bevidst om det. Efter anfaldet står han med et billede af sin tvillingebror som han ikke har set i mange år.

Dan viser sig at være en jaget mand, og jagten på ham ledsages af mord. Da Dan begynder at vise interesse for en kvinde, en mor med en lille pige, begynder hans forfølger at glæde sig til sin hævn, og med et barn involveret bliver denne krimi en tand ondere end de fleste. Slutningen er lang og skrækindjagende og røber flere lede skurke end man som læser umiddelbart forventer. Faktisk overordentligt lede. Der kommer en slags forklaring på denne særlige ondskab, men det er svært at sige, om den holder, og personlighederne er ikke alle lige troværdige. Findes den personificerede ondskab – og den tilsvarende godhed?

Der er spænding nok i krimien men præmissen og hjerneforskeren er ikke helt overbevisende.

Robert Kless

373 sider

Forlaget Vinter

Udgivet: 15.02.2016