Så er vi nået til fjerde og sidste bind, ‘Daggry’, af Stephenie Meyers fantastiske populære Twilight-serie om vampyren Edward og pigen Bella og deres udødelige kærlighed. Serien er solgt i multimillionoplag verden over og gået lige ind i hjerterne på utallige kvinder og teenagerpiger. Den første Twilight-film blev et kæmpehit og nummer to ‘Nymåne’ – der kommer i danske biografer om et par uger – er blevet modtaget som et super-rockorkester på verdensturne.

I ‘Daggry’ har Stephenie Meyer hevet det helt store orgel frem og sat knald på alle tangenterne. ‘Daggry’ er blevet den mest helstøbte i serien, og den er en rigtig god værdig afslutning på det store eventyr.

Bella og Edward skal nu giftes og Edward skal opfylde sit løfte til Bella om at forvandle hende til vampyr, så der virkelig bliver tale om evig og tidløs kærlighed. Der bliver holdt et strålende bryllup, og alle er glade – bortset fra varulven Jacob, der stadig er totalt forelsket i Bella. Uden at røbe for meget for de sultne fans, der gerne vil overraskes hele vejen gennem de 850 sider, kan det afsløres, at Edwards og Bellas bryllupsrejse resulterer i et nyt lille blandingsprodukt af vampyr/menneske, hvorefter det det helt store drama ruller ud, for børn der bliver vampyrer er verdens farligste væsener og dømt til udryddelse. Cullen-vampyrklanen står for at skulle kæmpe til døden mod det selvbestaltede og overmægtige ‘vampyrpoliti’ der vil dræbe barnet. Bella står derfor overfor større og farligere udfordringer end nogen sinde før, men selvom hendes forvandling til vampyr har også givet Bella nye og stærke kræfter, ser det selv med varulvenes hjælp ikke ud til at være nok til at hindre den italienske dødbiderklan i at udradere alle Bellas og Cullens allierede.

Men ‘Daggry’ er naturligvis også en kærlighedshistorie, så Meyer lader ikke vores helte uden videre blive brændt til vampyraske, så der er nye overraskelser i vente til vampyrer og varulve.
Det er helt forståeligt, at Twilight-serien er blevet så populær. Der er masser af spænding og den helt store kærlighed. De næsten udødelige vampyrer er fantasifuldt delt i morderiske menneskeblodsdrikkende vampyrer og de dyreblodsdrikkende menneskevenlige vampyrer som Cullen-klanen, og varulvene er menneskenes beskyttere. Det er krig og kærlighed, når det er rigtigt underholdende – og så er dette sidste bind – hvor det hele rundes smukt af og finder sin ligevægt – oven i købet det bedste i serien.

Daggry – Twilight 4
Forfatter: Stephenie Meyer
857 sider
Forlag: Carlsen
Udg.: 07.11.09
Jan Vandall