Den engelske forfatter Tim Bowler har vundet en lang række priser for sine ungdomsbøger, f.eks. UK Award for Children’s Literature og The Carnegie Medal.
Den actionmættede serie om drengen Blade er nu nået til bind 7 og 8. Blade lever i et samfund der ligner verden af i dag, men det er en blodig og farlig verden hvor gangstere har stor magt. Som lille forældreløs dreng er Blade kommet under storgangsteren Høgens (lord H’s) ‘beskyttende’ vinger. Det betyder at Høgen har misbrugt og mishandlet drengen på det grusommeste. Samtidig er drengen blevet oplært til at blive en topprofessionel og uhyggelig effektiv morder for Høgens imperium.
Da vi møder Blade er han stukket af fra Høgen. Han lever på gaden og har fået nogle enkelte gode venner, og han vil ikke længere leve som underkuet morder. Men Høgen jager Blade ubarmhjertigt, og drengen må konstant anstrenge sig til det yderste for at slippe væk for de mange forfølgere.
På et tidspunkt får Høgens håndlangere myrdet Blade veninde Becky, og Blade beslutter sig for at han må slå igen, hvis han skal have den mindste chance for at overleve eller i det mindste få hævn over Høgen. Da Blades ven, den lille pige Jaz, bliver bortført, kidnapper Blade Høgens egen søn for at have et gidsel, der kan få Jaz frigivet.
I Blade kapper båndet og Blade sætter alt på spil optrappes kampen går Blade virkelig til biddet. Han får nogle forbundsfæller i Beckys mor og morfar og deres venner, og han beslutter sig for at sætte et afgørende enmandsangreb ind på Høgens velbevogtede fæstningslignende bolig for personligt at gøre det af med den pædofile sadist med den enorme magt og de utallige mord på samvittigheden.
Det endelige opgør med Høgen bliver en kværnende farlig sag for Blade, som ender med at få hjælp fra en uventet side.
For den mangedobbelte teenager-lejemorder Blade er der ingen vej uden om fængslet, selvom han har hjulpet myndighederne med at slippe af med Høgen og hans uhyggeligt magtfulde morderiske organisation, men alligevel ser det ud til at Blade er på vej mod at finde fred med sig selv og sine sorte mareridt, da nu vi forlader ham efter otte bind.
Blade serien er fortalt i et hurtigt og moderne sprog. Stilen er rap og der er bestemt ikke mangel på blodige opgør og livsfarlige flugtsituationer. Ialt byder Blade-serien på næsten 1000 siders neglebidende spænding og god underholdning. Med opdelingen i otte bind med solide cliff-hangers i slutningen af hvert bind, gøres serien også tilgængelig for store børn, der måske ellers ikke vil gå i gang med så mange siders læsning. Der er dog så megen sammenhæng i historierne, at det må anbefales af starte med serien fra bind 1.
Blade nr. 7 & 8
Forfatter: Tim Bowler
Oversættelse: Kim Langer
118 sider pr. bind
Forlag: Høst & Søn
4 glober
Jan Vandall