Indhold: Et gammelt slot med tre gamle søstre, hvoraf den ene – med et gammeldags udtryk – har et formørket sind, og så nogle skumle hemmeligheder om en ung mand, der aldrig nåede frem til mødet med sin elskede og hendes familie og en anden mand, der nåede frem, men ikke nåede at flygte igen.

Edie er hovedperson. Hun er bogforlægger i 1992, hun bor ikke længere sammen med sin kæreste, og hun har et kompliceret forhold til sin mor. På baggrund af et gammelt brev besøger hun Midlerhurst Castle, hvor de tre gamle søstre bor og efter rundvisning på slottet og samtaler med især den ældste søster, Percy, får hun langsomt afdækket de mystiske hændelser der fandt sted i 1941 og i 1910. Det viser sig at være hændelser, som hendes egen mor var involveret i under krigen, og en yndlingsroman bliver afgørende i opklaringen.

Rammerne er fine, og der er tydeligvis tænkt i gotisk roman, gamle borge og spøgelser, men trods det fine forlæg svinger romanen sig ikke rigtigt op til hverken det store gys eller den meget overraskende afsløring.

Edie er klart troværdig, hun er simpelthen ikke spændende nok til at være andet end jævnt almindelig. Romanen er skrevet omstændeligt og med mange detaljer, som ikke føles strengt nødvendige for historien. Sproget er ok men ikke en særskilt nydelse, og det er lidt af en lettelse, når man langt om længe – 500 sider henne – når frem til et par opsigtsvækkende, men på det tidspunkt ikke længere overraskende aha-oplevelser, der giver lidt spræl til at komme igennem resten af romanen.

Kate Morton

Oversat af Marianne Linneberg Rasmussen
576 sider
Cicero
Udgivet: 15.09.2011

Birte Strandby