Så er fjerde bind om trolde-tvillingerne Paja og Pajko og deres eventyr i troldehøjen og troldeskoven.
Den gode troldefamilie består ud over troldefar Wrisil og mor Æna af katten Sirikit, frøen Kubbu og en halv snes forfærdelig legesyge og fantasifulde troldeunger.
Troldene er flinke trolde som gerne passer på menneskene i den nærmeste landsby – bare troldefar kan få lov til at forsyne sig med lidt madvarer og forskellige brugbare ting, og selvfølgelig lidt guld og ædelstene til troldehulens skatkammer, som Wrisil vogter vagtsomt over.

Paja og Pajko synes imidlertid også, at deres nye troldehule i et forladt rævehi trænger til en ordentlig skat for at være en rigtig ægte troldehule, og sådan en skat er ikke let at skaffe, især ikke når raidet på mor Ænas honningkagekrukke blev solidt mislykket.
Det flotte tikkende guldur som Wrisil har med fra sit seneste natbesøg hos menneskene, skinner helt uimodståeligt for Pajko, så de to uvorne tvillinger går på findetogt i skattekammeret – for man må jo godt finde noget og beholde det ligesom far Wrisil gør det…, men det er svært at finde ud af hvem der må beholde hvad, når man bare er en lille troldeunge.

Flot underholdning med en god historie for førskolebørnene. Valhalla-tegneren Peter Madsen leverer herlige stemningsmættede og finurlige troldetegninger af bedste slags, med figurer der virkelig ligner små søde (og store farlige) trolde. Lidt dejlig uhyggelig hygge med frække troldebørn, der bortset fra udseendet ligner menneskebørn ganske meget.

Troldeliv # 4 – Mit eller dit?
Tekst og ill.: Sissel Bøe & Peter Madsen
40 sider
Forlag: Carlsen
Udg.: 15.02.10

Jan Vandall