Sjette bind om 11-årige Lola, der bor i Tyskland. Hendes mor er tysker, hendes far er brasilianer, og hendes kæreste er franskmand.
I denne bog skal Lola og familien til Brasilien, og der skal Lolas forældre giftes. Der er lagt op til et smukt og romantisk bryllup, Lolas veninde Flo og hendes mor skal også med, og turen bliver ikke dårligere af, at de er nødt til at tage en overnatning i Paris, så Lola når at møde sin kæreste og hans familie. Det er rent idyl, men inden den totale lykke får givet historien et skær af uvirkelighed, reddes den på stregen af en nedslående ankomst hos familien. Velkomsten er hjertelig, men moren er sløj og gør et dårligt indtryk på den svigermor, hun ikke tidligere har mødt. Moren har flere uheld i sine tilpasningsforsøg, faren holder skamfuld lav profil, og svigermor langer ud efter det, hun mener, er uvilje mod at nærme sig sin mands familie. Der opstår andre vanskeligheder, men heldigvis aldrig noget, som Lola og Flo ikke kan klare eventuelt med hjælp af lidt voodoo, og bogen ender med ordet lykkelig.

Som forgængeren er det en sød historie med hyppige illustrationer, der pænt supplerer handling og stemning. Rigeligt idyllisk, men det er formildende, at Lola er praktisk og handlekraftig uden at agere supermenneske, og det sætter kolorit på romanen med den jævnlige anvendelse af portugisiske ord og udtryk, hvis betydning enten fremgår af sammenhængen eller oversættes graciøst uden at påvirke handlingstempoet. Det hele er set fra den 11-åriges synsvinkel og formidlet, så man tror på det.

Isabel Abedi
Lola på bryllupsrejse
Oversat af Birgit Fuglsang
Illustreret af Dagmar Henze
244 sider
Turbine
Udgivet: 2011

Birte Strandby