Børnebog for de mindste.
Kamma har en rigtig møgmorgen. Alt er forkert. Der er ikke morgenfjernsyn, solen stikker i øjnene, der er rosiner på havregrynene, og farven på kop og tallerken er helt forkert. Far prøver at kilde og løfte Kamma i fødderne, men det er bare irriterende. Mor er til gengæld i fornærmende strålende humør, og bytter rundt på servicet, finder det rigtige tøj frem fra vasketøjskurven. Hun stopper endda på cykel for at købe brød til Kamma. Men først da mor har et uheld og får egne vanskeligheder at slås med, synes Kamma at livet bliver skægt igen. Så får hun lejlighed til at trøste sin mor og prøve at få hende til at se, hvor dejlig en dag det er.

Bogen har helsides illustrationer i mange farver og med mange detaljer. Billederne er meget udtryksfulde, og for eksempel har Kamma tre arme i sin afvisning af morgenmad, kop og tallerken, hvilket – sammen med Kammas vrede ansigtsudtryk – virker som en særdeles overbevisende afvisning af denne forfærdelige morgen, hvor alt går galt.

Der er genkendelighed for de mindste: Den travle morgen, alt det forkerte, diskussionen om tøjet, cykelturen til børnehaven – og måske også disse overskudsforældre, der næsten ikke er til at holde ud, før de viser revner i humøret, og barnet selv kan udvise overskud. Måske er der også nogle der kan nikke genkendende til Kammas lyserøde nederdel, hendes tøjdyr og den larmende lillebror.

Cecilie Wallengren • Dorte Pontoppidan Thyssen

32 sider

Høst & Søn

Udgivet: 02.09.2014