Anton og de store lommer
Anton har fået nye bukser med store lommer. Der kan være ret meget i de store lommer. Det er for eksempel et godt sted at køre bilerne hen, når de leger hos Viktor. Men man skal aflevere bilerne, når man går hjem, og mor hjælper med at tømme lommerne på Antons bukser. Først da de kommer hjem, opdager hun, at Anton også har puttet legetøj i hendes bukselommer.

Anton og brandbilen
Anton er med far inde på brandstationen hos onkel Jeppe. Onkel Jeppe viser rundt. Det er meget spændende, både det man må røre og det man ikke må røre. Anton kommer til at trykke på knappen til hornet, så alle brandmændene kommer styrtende for at slukke branden. Heldigvis synes brandmændene, at det er sjovt, og onkel Jeppe får hurtigt slukket for hornet.

Teksten er enkel og niveauet ligger et sted mellem Barbro Lindgrens og Eva Erikssons Jeppe (Jeppes bil, Jeppes potte) og Gunilla Woldes Totte-bøger (Totte er lille, Totte og Malene). Illustrationerne er lidt mere detaljerede end hos både Jeppe og Totte, og hvis man mangler noget at læse med den to-årige, er disse et udmærket bud med deres direkte referencer til genkendelig hverdag og muligheder for at anbringe egne lyde. Den genkendelige hverdag findes i Anton og de store lommer, og lydene vil finde mest tilhørsforhold i Anton og brandbilen.

Der er foreløbigt seks bøger i serien om Anton.

Birte Strandby
Anton og de store lommer
Anton og brandbilen
Tekst: Lene Fauerby, Illustrationer: Kirsten Raagaard

32 sider pr. bog
Gyldendal
Udgivet: 06.02.2009