Ana er et ungt håb i professionel tennis. Hun går kun i niende klasse, men ved romanens begyndelse kæmper hun mod nummer 27 på juniorverdensranglisten. Det ser ganske vist ud til, at hun får klø, men det kan nå at vende.
For den læser der er uvidende om tennis er der et par teknikaliteter at slås med i indledningen, men snart glemmer man alt om det og gribes af kampen. Ana er stærk, når hun er fokuseret, men sommetider kniber det med fokus. Så er der andre tanker der tager over, tanker om familien, om hendes far og coach, om det der helst skulle forblive en hemmelighed, og om morens ulyst til livet.
Tankerne handler også om veninden Simone, der spiller tennis og som er begavet og indfølende, skønt hun ikke er så gammel. Ana tænker meget på Simone, men der må være sket en form for brud, for Simone dukker ikke op, hverken på mobilen eller for at se kampen.
Ana bliver i miljøet kaldt den nye Wozniacki, og der er adskillige lighedspunkter mellem de to, herunder de østeuropæiske rødder og faren der coacher som gjaldt det livet, og det gør det måske også.
Tennis er en gentlemansport har mange kvaliteter, blandt andet den intense kamp der fylder halvdelen af bogen uden på noget tidspunkt at blive langtrukken, mens det langsomt går op for læseren, at der er mere på spil, og at nogle sejre kommer med en pris.
Gribende roman om ung sårbarhed og kunsten at klare sig i et brutalt konkurrencemiljø.
Tennis er en gentlemansport
Rasmus Lund
127 sider
Byens Forlag
Udgivet: 20.02.2024
Birte Strandby