Når fast arbejde er en del af personligheden.
Jørgen bliver arbejdsløs efter 22 år som elmontør hos det lokale Due-El. Han er 52 år, og han får at vide, at det er fordi firmaet er på spanden og skal indskrænke. Senere opdager han, at hans gamle arbejdsgiver har hyret polske elektrikere.
Jørgen bor sammen med sin næsten jævnaldrende kone, Anita, og de har et betagende idyllisk, barnløst ægteskab. Men trods den solide støtte i ægteskabet, sniger den nye usikre tilstand sig ind på Jørgen. Han får mærkelige drømme, kører sære ture og køber ting, han ikke har brug for, blandt andet et løbebånd og et par løbeshorts der er for små, solgt af en smuk, ung kvinde. Mødet med jobcenteret og den kontante Hanne gør ikke noget for Jørgens selvtillid. Det giver en tur til Korsør Fitness Center, der ender ubehageligt.
Han begynder at hænge ud med naboen, der har andre værdier end dem han og Anita har hyldet. Og han får mere at drikke, end han plejer
Parret bliver enige om at anskaffe en hund, og det sender Jørgen yderligere ud i et møde med sand socialrealisme. Bedre bliver det ikke, da den nuttede hundehvalp går til angreb og dræber genboens hund, og Jørgen selv kommer i slagsmål med genboen.
På et tidspunkt bliver Jørgen vicevært i en børnehave:
Det er noget af det uhyggeligste han har oplevet.
Jørgen er et skoleeksempel på det ufleksible menneske. Ikke de store krav til tilværelsen og bestemt klar til selv at yde sin indsats. Er det synd, at det ikke er nok?
Temaet går igen i Jørn Fabricius’ novelle En brun, en blå, en gul, en rød.
Jens Blendstrup
Slagterkoner og bagerenker
422 sider
Samleren
Udgivet: 2016
Birte Strandby
Bukdahl om Blendstrup: http://bukdahl.blogspot.dk/2016/10/monstrsitetspasknnelsens-sorte-hul.html