Slægtshistorie med voldelig kerne om Colin, Mitchell og Cyrus.
Mitchell flygter fra New York. I Amsterdam møder han Malene, og sammen slår de sig ned i Lemvig og får sønnen Colin. Malene er skuespiller, måske en af dem der kunne være blevet noget særligt. Det betyder, at hun jævnligt befinder sig i København for at indspille film, og det fungerer fint med familie og ægteskab. Indtil det hele pludselig slutter voldeligt.

Colin og veninden Klara, der har et specielt talent, går op i film og producerer deres egne, som de blandt andet viser for kammeraterne på gymnasiet. Filminteressen kræver en del udstyr, som de finansierer ved indbrud og kurerjobs for lyssky organisationer. Efter gymnasiet i Lemvig tager de til København, og senere tager de til New York for at finde den farfar, som Mitchell i sin tid flygtede fra. I modsætning til Mitchell finder de sig til rette i Pyramiden og dens voldsherredømme – Colin og Klara bliver et våben for Pyramiden – en Heckler og Koch, et kraftfuldt våben af høj kvalitet og holdbarhed. Filmarbejdet dropper de allerede i København, men volden fortsætter, måske er både vold og film en reaktion på svigt:

Eskapismen var livsvigtig fordi den var en ventil der forhindrede sjælen i at implodere.

Der er mange facetter i romanen, der byder på gode personkarakteristikker og en liste over 101 kvindelige skuespillere, hvis karriere strandede på grund af mandsherredømme – spændende, men ikke helt velbegrundet, hvor det gælder eksempelvis Katharine Ross, Jean Simmons og Tippi Hedren.

I øvrigt fascinerende og skræmmende billede af manglende empati og stor vrede.

Kim Blæsbjerg
525 sider
Rosinante
Udgivet: 29.10.2010

Birte Strandby