Speciel roman om en tur ud af komfortzonen – om den mentale og materialistiske afstand fra Minnesota til junglen for en læge fra Vesten.
Marina er mareridtsplaget farmakonom og arbejder for et stort medicinalfirma. Pludselig modtager hun og hendes chef et brev på laboratoriet, der meddeler, at deres kollega, Anders, er blevet ramt af en junglefeber og død. Anders har været udsendt til Amazonas dels for at hente en kollega hjem og dels grundet hans interesse for fuglelivet på stedet.
Det bliver Marina der skal overbringe den tragiske nyhed til hustruen og parrets sønner, og det bliver også Marina, der af firmaet og af hustruen opfordres til at tage til Brasilien for at hente Anders’ efterladte ejendele og for at lokalisere den kollega, der forsker dernede.
Kollegaen, dr. Swenson, forsker i den lille stamme, lakashierne, fordi stammens kvinder ikke kommer i overgangsalderen, men kan blive gravide til de er over halvfjerds. Stammens bosted betegnes af forskerne som æggestokkenes tabte horisonter.
Marina finder efter en strabadserende rejse frem til dr. Swenson og følger med hende ud til stammens landsby. Junglen er skildret som et meget fjendtligt sted: Der er stammer, der bruger giftige pile, der er kannibaler, kvælerslanger, giftslanger og insekter eksempelvis jagtmyrer, der med et enkelt bid kan lægge en mand syg en uge.
Dr. Swenson er en bemærkelsesværdig kvinde, der for eksperimentets skyld bruger sig selv som forsøgsdyr. Lakashierne er i modsætning hertil fremstillet som et folk uden tidsfornemmelse og uden abstraktionsevne: Hvad man ikke kan røre ved, eksisterer ikke.
For Marina og læseren ender turen med en positiv overraskelse.
Ann Patchett
Oversat af Annelise Schønnemann
364 sider
People’s Press
Udgivet: 08.04.2013